VAREN OVER DE VECHT REGIO EEMLAND

DINSDAG 6 SEPTEMBER 2022

Een stralende zon, Zonnebloem Emiclaer gasten die thuis opgehaald werden door chauffeur Willem.

Drie gasten van afdeling Emiclaer werden bij het Inloophuis opgehaald en konden zo mee met de bus met Zonnebloemgasten en vrijwilliger uit Hooglanderveen. Daarna werd de reis begonnen naar Maarssen waar iedereen aan boord kon van de klaarliggende boot.

Eenmaal aan boord was het lang wachten op de koffie, dit mocht pas als de boot ging varen.

Het gebak werd vooralsnog overgeslagen daar de lunch al snel geserveerd werd. Alles prima verzorgd.

Tijdens het varen zagen wij onderweg prachtige (oude) huizen. Uiteraard allemaal met een eigen bootje voor de deur.

Iedereen genoot, tijd om heerlijk met elkaar te kletsen.

De middag vloog voorbij.

Dank aan alle medewerkers die er voor hebben gezorgd dat het een geslaagde middag was

Speciale dank aan de kapitein voor de perfecte vaart.

Orchideeënhoeve

Excursie naar Luttelgeest, 30 augustus 2022

Afdeling Emiclaer een dagje uit naar de Orchideeënhoeve te Luttelgeest

De “Groengrijs bus” was mooi op tijd bij het Inloophuis “De Ontmoeting” gearriveerd. Het dagje uit ging in samenwerking met gasten van het Inloophuis “De Ontmoeting” en de Zonnebloem afdeling Emiclaer.

Het zonnetje scheen volop en iedereen had een opperbest humeur mee genomen. Bij aankomst in Luttelgeest werden de gasten eerst getrakteerd op een heerlijk bakkie koffie met gebak. Iedereen kon hierna op eigen gelegenheid de diverse tuinen gaan bekijken.

Wat een prachtige kleuren orchideeën van zacht geel tot diep paars, kleine maar ook grote bloemen een lust voor het oog. Via de looproute kwam je vanzelf in de vlindertuin terecht. Het waren niet alleen de vlinders maar ook de prachtige bloeiende planten die hier stonden.

En dan kwam je vanzelf op een groot binnenplein waar onder de vele hangbakken met bloeiende planten men iets te eten of te drinken kon kopen. Zitjes waren er meer dan voldoende om even uit te rusten. In de volgende ruimte was een grote waterpartij, met diverse eenden, flamingo’s en ooievaars te zien. Langs de kant stonden prachtige houtbewerkingsbeelden van dierfiguren. In een aparte ruimte stonden lama’s. Hierna vervolgens naar de stokstaartjes. Wij hadden geluk dat deze net werden gevoerd met levende meelwormen. De oppasser vertelde dat deze dieren 3 maaltijden per dag krijgen. De laatste bestaat uit groente zodat ze niet aan de planten gaan knagen.

Als laatste naar het winkelgebied. Diverse gasten kochten er orchideeën. Om 15.00 uur was het weer tijd om te vertrekken. Iedereen voldaan naar huis.

Vathorst naar Katwijk aan Zee

Donderdag 11 augustus zijn wij met Marion Reizen een dagje naar Katwijk geweest.

In Strandpaviljoen Zee en Zon werden we ontvangen met een bordje patat en een heerlijk lekkerbekje.

Daarna kreeg een ieder de gelegenheid om aan het strand te vertoeven en wie wilde kon de zee in met de strandrolstoel.

De tijd ging voor velen veel te snel, maar nadat we nog een sorbet kregen moesten we toch echt huiswaarts.

Onze gasten vonden dit een dag met een gouden randje, voor sommige was het 20 jaar geleden dat ze in zee geweest waren.

Onze grote dank gaat uit naar de Gemeente Katwijk aan Zee die de zeven strandrolstoelen gratis te beschikking heeft gesteld, ook de touringcar kon hier gemakkelijk parkeren.

Katwijk aan Zee is zeker de moeite waard!

NIEUWSBRIEF Afdeling Soest

Regelmatig informeren we onze vrijwilligers over het wel en wee van onze afdeling via een Nieuwsbrief.

In juli 2022 is de laatste nieuwsbrief verschenen, waarin we zowel naar het verleden als zeker ook naar de toekomst kijken.

Er worden plannen ontwikkeld om ook over 5 jaar nog steeds diezelfde afdeling te zijn voor zowel deelnemers als voor de vrijwilligers en waarvan iedereen deel wil uitmaken.

Veel leesplezier.

EEN DAGJE NAAR KIJKDUIN door de afd. Soest

Op maandag 29 augustus nemen we onze deelnemers – al weer voor de vijfde maal – mee naar Kijkduin om met elkaar van de zee en het strand te genieten.

Het wordt een lange, maar zeker ook heel mooie, dag.

Nadat we door het Nationaal Ouderenfonds met koffie/thee en gebak zijn verwelkomd, is een ieder vrij om te doen wat hij/zij graag wil.

Na de lunch is er opnieuw tijd om te genieten van het uitzicht op het terras of nogmaals een wandeling naar de zee te maken. Kortom: het wordt weer een fantastische dag.

Gildewandeling Soest

Op zondag 21 augustus beginnen de jaarlijkse Gildefeesten in Soest. Volgens traditie wordt ook dit jaar weer een wandeling georganiseerd.

De start is om 11.00 uur op het Gildeterrein, van waar de deelnemers ca 3 uur door Soest wandelen. Onderweg is er muziek, koffie en voordat we naar huis gaan nog een broodje kroket met drinken.

ZOMERPICKNICK AMERSFOORT-ZUID

Op woensdag 3 augustus organiseerde Amersfoort-Zuid hun jaarlijkse zomerpicknick. Traditioneel vond deze plaats in de riante tuin van oud-voorzitter Riet v.d. Toorn. De grote tent van 70 m2 alsmede het bestek en servies werd ingehuurd bij de fa. Westerhuis. De kosten hiervan werden grotendeels gefinancierd uit het toegekende Buurtbudget.

Ondanks het (erg) warme weer werd het wederom een groot succes. Dit mede door de inzet van 15 vrijwilligers die de 34 gasten adequaat hebben begeleid en bediend. De gasten kregen eerst koffie/thee met cake en daarna een 3-gangen lunch: Salade, luxe belegde broodjes en Tiramisu. Als afsluiting nog een advocaatje of een drankje.

Vathorst naar de kersen boomgaard in Buren.

Wij hebben een fantastische middag gehad. Rick heeft veel verteld in de bus, via een hele mooie route over de Grebbeberg bij Rhenen de brug over door naar de Betuwe  Het instappen met de (rolstoel)gasten ging vlot en netjes en het was erg gezellig, kortom uitstekend verzorgd!

De locatie was erg leuk, beslist niet commercieel en goed verzorgd zoals afgesproken. Wij hebben met de groep gezellig midden in de kersen boomgaard kunnen zitten. We zijn erg tevreden en de gasten vonden het ook een geslaagde middag.

Een locatie die voor de Zonnebloem aan te bevelen is, er behoeft niet betaald te worden voor de vrijwilligers.