september 2022
oktober 2022
Geen evenementen gevonden!

Datum

09 - 14 mei 2022
Expired!

Tijd

All Day

Labels

Zijbalk

We gaan weer varen !

Na een lange periode van onzekerheid is het dan eindelijk zo ver. We kunnen weer gaan varen en onze vakantiegasten een onvergetelijke tijd bezorgen. Op maandag 9 mei tot zaterdag 14 mei gaat de afdeling Vathorst met vier gasten en vier vrijwilligers mee op het MPS de Zonnebloem.

Vaarprogramma

Maandag om ongeveer 15.00 uur vertrekt het schip vanuit Arnhem richting Duisburg waar we dinsdag Keulen zullen aandoen. Een prachtige stad waar zeker een bezoekje aan de Dom op zijn plaats is. Vervolgens gaan we woensdag naar Rudesheim :Rüdesheim is ‘wunderbar’. Dit wijnstadje ligt aan de ingang van de ‘Romantische Rijn’ middenin Unesco-Werelderfgoed. Het krioelt van de Weinstubes en is dé plek om te proeven van riesling- en bourgognewijnen. Ook is er mooie natuur te bewonderen en kun je oude burchten en historische kastelen bekijken.

Donderdag Koblenz : Ook Koblenz is een echte publiekstrekker. Als je aan komt varen, zie je deze oude Romeinse stad liggen tussen de wijnranken. Het stadshart is prachtig met de vele historische pleinen, statige basilieken, fraaie fonteinen, schilderachtige gebouwen en romantische steegjes.

Vrijdag de mooie stad Dusseldorf.

Kijken naar de mensen die flaneren op de Koningsallee, de meest chique winkelstraat van Düsseldorf of de moderne architectuur van Mediahafen bewonderen. Een absolute must als je hier bent is de gezellige Altstadt met zijn vele boetiekjes, cafés, restaurants, wijnkelders en oud bierlokalen waar vaak zelf gebrouwen bier getapt wordt. En waar ‘ein prosit’ veelvuldig zorgt voor klinkende glazen.

In de loop van zaterdagmorgen zullen we in Arnhem weer aanmeren.

Geef een antwoord