september 2022
oktober 2022
Geen evenementen gevonden!

Datum

06 okt 2022

Tijd

09:45 - 18:00

Labels

Zijbalk

Amstel Cruise

Vathorst gaat op 6 oktober varen door hart van Amsterdam.

Afdeling Vathorst heeft haar gasten uitgenodigd mee te varen over het laatste en mooiste stuk van de Amstel door het hart van Amsterdam.

Met een luxe salonboot MPS De Silver Cloud zetten we vanuit Diemen over de Weespertrekvaart koers naar Amsterdam. Geniet onder een kop koffie of thee van de vele bezienswaardigheden. We passeren o.a. Berlage brug, De Magere Brug, Blauwbrug, Koninklijk Theater Carré, Hermitage Amsterdam, Museum Rembrandthuis etc.

Ook de inwendige mens wordt niet vergeten, want al varend wordt een lunch met koffie, thee, melk en karnemelk geserveerd. Terwijl we, gezeten achter de panoramaruiten, Amsterdam aan ons voorbij zien glijden vertelt de kapitein uitgebreid over alles wat er te zien valt. Vervolgens varen we via het Amsterdam-Rijnkanaal weer terug naar ons instappunt. Het kan zijn dat we de route in omgekeerde volgorde varen, dit is afhankelijk van de verschillende sluizen. Vast staat dat u aan boord zult genieten van genoemde bezienswaardigheden.

Marion reizen staat om 9.45 uur klaar om ons naar Diemen te brengen. Tegen twaalf uur stappen we hierover van de bus op de boot. De vaartocht duurt 3 tot 3,5 uur, afhankelijk van de verschillende sluizen. Vandaar dat we niet precies weten hoe laat we thuis zijn, de planning is tussen 17:30 en 18:00 uur. Het is misschien een wat langere dag, maar zeker niet inspannend. Zittend lekker kijken en genieten. De rondvaartboot is ruim van opzet en rolstoel vriendelijk, voorzien van een aangepast toilet en rolstoel lift (het bovendek is niet bereikbaar met de lift).

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Geef een antwoord