Uitstapje

Orchideeënhoeve

Excursie naar Luttelgeest, 30 augustus 2022

Afdeling Emiclaer een dagje uit naar de Orchideeënhoeve te Luttelgeest

De “Groengrijs bus” was mooi op tijd bij het Inloophuis “De Ontmoeting” gearriveerd. Het dagje uit ging in samenwerking met gasten van het Inloophuis “De Ontmoeting” en de Zonnebloem afdeling Emiclaer.

Het zonnetje scheen volop en iedereen had een opperbest humeur mee genomen. Bij aankomst in Luttelgeest werden de gasten eerst getrakteerd op een heerlijk bakkie koffie met gebak. Iedereen kon hierna op eigen gelegenheid de diverse tuinen gaan bekijken.

Wat een prachtige kleuren orchideeën van zacht geel tot diep paars, kleine maar ook grote bloemen een lust voor het oog. Via de looproute kwam je vanzelf in de vlindertuin terecht. Het waren niet alleen de vlinders maar ook de prachtige bloeiende planten die hier stonden.

En dan kwam je vanzelf op een groot binnenplein waar onder de vele hangbakken met bloeiende planten men iets te eten of te drinken kon kopen. Zitjes waren er meer dan voldoende om even uit te rusten. In de volgende ruimte was een grote waterpartij, met diverse eenden, flamingo’s en ooievaars te zien. Langs de kant stonden prachtige houtbewerkingsbeelden van dierfiguren. In een aparte ruimte stonden lama’s. Hierna vervolgens naar de stokstaartjes. Wij hadden geluk dat deze net werden gevoerd met levende meelwormen. De oppasser vertelde dat deze dieren 3 maaltijden per dag krijgen. De laatste bestaat uit groente zodat ze niet aan de planten gaan knagen.

Als laatste naar het winkelgebied. Diverse gasten kochten er orchideeën. Om 15.00 uur was het weer tijd om te vertrekken. Iedereen voldaan naar huis.

Vathorst naar Katwijk aan Zee

Donderdag 11 augustus zijn wij met Marion Reizen een dagje naar Katwijk geweest.

In Strandpaviljoen Zee en Zon werden we ontvangen met een bordje patat en een heerlijk lekkerbekje.

Daarna kreeg een ieder de gelegenheid om aan het strand te vertoeven en wie wilde kon de zee in met de strandrolstoel.

De tijd ging voor velen veel te snel, maar nadat we nog een sorbet kregen moesten we toch echt huiswaarts.

Onze gasten vonden dit een dag met een gouden randje, voor sommige was het 20 jaar geleden dat ze in zee geweest waren.

Onze grote dank gaat uit naar de Gemeente Katwijk aan Zee die de zeven strandrolstoelen gratis te beschikking heeft gesteld, ook de touringcar kon hier gemakkelijk parkeren.

Katwijk aan Zee is zeker de moeite waard!

EEN DAGJE NAAR KIJKDUIN door de afd. Soest

Op maandag 29 augustus nemen we onze deelnemers – al weer voor de vijfde maal – mee naar Kijkduin om met elkaar van de zee en het strand te genieten.

Het wordt een lange, maar zeker ook heel mooie, dag.

Nadat we door het Nationaal Ouderenfonds met koffie/thee en gebak zijn verwelkomd, is een ieder vrij om te doen wat hij/zij graag wil.

Na de lunch is er opnieuw tijd om te genieten van het uitzicht op het terras of nogmaals een wandeling naar de zee te maken. Kortom: het wordt weer een fantastische dag.

Gildewandeling Soest

Op zondag 21 augustus beginnen de jaarlijkse Gildefeesten in Soest. Volgens traditie wordt ook dit jaar weer een wandeling georganiseerd.

De start is om 11.00 uur op het Gildeterrein, van waar de deelnemers ca 3 uur door Soest wandelen. Onderweg is er muziek, koffie en voordat we naar huis gaan nog een broodje kroket met drinken.

Vathorst naar de kersen boomgaard in Buren.

Wij hebben een fantastische middag gehad. Rick heeft veel verteld in de bus, via een hele mooie route over de Grebbeberg bij Rhenen de brug over door naar de Betuwe  Het instappen met de (rolstoel)gasten ging vlot en netjes en het was erg gezellig, kortom uitstekend verzorgd!

De locatie was erg leuk, beslist niet commercieel en goed verzorgd zoals afgesproken. Wij hebben met de groep gezellig midden in de kersen boomgaard kunnen zitten. We zijn erg tevreden en de gasten vonden het ook een geslaagde middag.

Een locatie die voor de Zonnebloem aan te bevelen is, er behoeft niet betaald te worden voor de vrijwilligers.

Zandsculpturenfestijn Garderen

Op 28 juni organiseerden de afdelingen De Vallei en Amersfoort-Zuid een gezamenlijk uitstapje naar het Zandsculpturenfestijn in Garderen.

Dit in samenwerking met Eemland Reizen.

Het werd een zeer geslaagde dag met mooi weer. Ook de lunch viel zeer in de smaak bij de gasten. In totaal namen er 32 gasten deel welke werden begeleid door 8 vrijwilligers.

Vathorst naar Krüller Müller

door: Cintha van den IJssel.

Woensdag 4 mei, om 10.00 uur vertrokken we met de bus van de Museum Plus Bus, en twee kleinere rolstoelbusjes van van Noot gereden door onze eigen vrijwilligers vanaf de Vollenhovekade richting Otterlo.

Het is een prachtige zonnige dag en onze deelnemers hebben er zin in. In het Kröller-Müller Museum werden we verwelkomt met een kopje koffie en een stuk appelgebak met slagroom. Dan is het tijd voor een rondleiding, we werden  in drie groepen verdeeld en nieuwsgierig naar wat er staat en hangt in het museum gaan we op pad.

Het museum is mooi en ruim opgezet zodat het rijden met rolstoelen goed gaat. Na een goed verzorgde lunch kunnen we nog even van de beeldentuin en het mooie weer genieten. Op de terug reis rijden we als extraatje langs het Jachthuis St. Huberts bekend door architect Berlage.

Onze deelnemers gingen moe maar zeer voldaan weer naar huis.

De Tuinen van Appeltern

Op 11 mei 2022 hadden we weer een geweldig uitje met de Zonnebloem afdeling Soest.

We zijn naar de Appeltern tuinen geweest. Om 11.30 uur kwamen onze gasten en vrijwilligers aan. Na een heerlijke lunch, hebben we de tuinen bekeken. Deze waren heel mooi. En door het fantastische weer genoot iedereen volop.

Om 15.00 uur zijn we weer huiswaarts gegaan en hebben we onze gasten weer netjes thuisgebracht. Om half 5 hebben we met de vrijwilligers, die wilden, nog bij Sabrosa geborreld en hen de wel bekende bitterballen aangeboden, gesponsord door onze ex penningmeester Gerrit Jan de Vos.

Het was weer een heel mooie en goed geslaagde dag.

Bollentocht met Vathorst

door Dinie Jeuster .

Wat fijn dat het weer kan en mag. Onze 37 Zonnebloemgasten genoten zichtbaar van de bollentocht die de afdeling Vathorst organiseerde op donderdag 21 april.
Niet alleen de Keukenhof maar ook de velden daaromheen tonen nu hun volle pracht.
Geniet van de kleuren die aan het oog voorbij trekken.

Combineer de tocht met een uitstapje naar Noordwijk. Het toeristische dorpje met zicht op zee is zeker de moeite waard. En maak een stop voor de lunch bij Plein 6 van ‘s Heerenloo. Verse tomatensoep en lekkere broodjes.  Met uiterst tevreden gasten is dit uitstapje zeker een aanrader.

ORCHIDEEËNHOEVE IN LUTTELGEEST

16 april 2022 door P.C.J. Dijksma

Voor de eerste maal in 2022 ging de afdeling Soest op stap, per bus naar de Orchideeënhoeve, een prachtig aangelegde tropische tuin met veel attracties. Nadat iedereen in de bus zat, die dit maal voor een deel was gesponsord door Autobedrijf Smeeing in Soest, reden we door de polder naar onze bestemming.

Na de koffie met gebak, het gezellig met elkaar kletsen en genieten van de mooie bloementuin waar we zaten, werd aansluitend geluncht. Hierna brachten de gasten samen met de vrijwilligers een bezoek aan de verschillende attracties. Met name de vlindertuin, het voeren van de vogels en vissen, de flamingo’s en ook de prachtige orchideeën oogsten veel bewondering. Het was een geweldig mooie dag, waar iedereen ontzettend van heeft genoten.

Geweldig hoe onze vrijwilligers het de gasten altijd weer naar de zin weten te maken.