Niet gecategoriseerd

VAREN OVER DE VECHT REGIO EEMLAND

DINSDAG 6 SEPTEMBER 2022

Een stralende zon, Zonnebloem Emiclaer gasten die thuis opgehaald werden door chauffeur Willem.

Drie gasten van afdeling Emiclaer werden bij het Inloophuis opgehaald en konden zo mee met de bus met Zonnebloemgasten en vrijwilliger uit Hooglanderveen. Daarna werd de reis begonnen naar Maarssen waar iedereen aan boord kon van de klaarliggende boot.

Eenmaal aan boord was het lang wachten op de koffie, dit mocht pas als de boot ging varen.

Het gebak werd vooralsnog overgeslagen daar de lunch al snel geserveerd werd. Alles prima verzorgd.

Tijdens het varen zagen wij onderweg prachtige (oude) huizen. Uiteraard allemaal met een eigen bootje voor de deur.

Iedereen genoot, tijd om heerlijk met elkaar te kletsen.

De middag vloog voorbij.

Dank aan alle medewerkers die er voor hebben gezorgd dat het een geslaagde middag was

Speciale dank aan de kapitein voor de perfecte vaart.

Vathorst naar de kersen boomgaard in Buren.

Wij hebben een fantastische middag gehad. Rick heeft veel verteld in de bus, via een hele mooie route over de Grebbeberg bij Rhenen de brug over door naar de Betuwe  Het instappen met de (rolstoel)gasten ging vlot en netjes en het was erg gezellig, kortom uitstekend verzorgd!

De locatie was erg leuk, beslist niet commercieel en goed verzorgd zoals afgesproken. Wij hebben met de groep gezellig midden in de kersen boomgaard kunnen zitten. We zijn erg tevreden en de gasten vonden het ook een geslaagde middag.

Een locatie die voor de Zonnebloem aan te bevelen is, er behoeft niet betaald te worden voor de vrijwilligers.

Jubilarissen op het Schip

Afdeling Vathorst heeft deze week een eerste vakantie van dit jaar op het Schip gemaakt. Ellie Doornenbal (afd. Vathorst) en Jan van der Sloot (Afd. Hoevelaken), beide vakantievrijwilligers uit onze regio vierden gisteren hun “Schip vakantie jubileum”. Jan z’n 5 de vaart en Ellie maar liefst de 25 ste keer.

Laatste boodschap:

We hebben een fantastische week op het Schip. Mooi weer, lekker gegeten,  veel gezien, gezellige mensen.  Groet en morgen komen we naar huis.

Ellie

Paas attenties in Vathorst

Afdeling Vathorst deelt Paas attenties uit !

Op donderdag 14 april hebben vier vrijwilligers paas attenties rondgebracht. Twee leuke paaskuikentjes met chocolade eitjes en een vrolijk gedicht erbij.
De vrijwilligers  kregen vaak te horen “O wat leuk weer! Dank jullie wel. Ook voor de aandacht die we onze gasten schenken word zeer gewaardeerd.

Hoe leuk en gewaardeerd deze Zonnebloemacties ook zijn bij de gasten, iedereen kijkt er toch zeer naar uit om er weer even lekker tussen uit te gaan. Gelukkig zijn er allerlei plannen voor leuke uitjes zoals aankomende donderdag 21 april de Bollentour. De behoefte om weer gezellig bij elkaar te komen is heel groot.

Storing afdelingsadministratie

08 april 2022

Sinds vorige week (28 mrt) er een storing op een deel van Mijn Zonnebloem Deze storing heeft tot gevolg dat wijzigingen die gedaan worden in de afdelingsadministratie niet altijd goed verwerkt worden in het onderliggende systeem. Het gaat met name om het aanpassen en toevoegen van gegevens van deelnemers, vrijwilligers en externe contacten.

Het advies is om hierin geen aanpassingen te doen tot deze storing verholpen is.

Wij werken samen met onze leverancier hard aan een oplossing.

Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de storing verholpen is. Zodra dat het geval is zal dat hier gemeld worden.

Nieuwe voorzitter Nijkerk

27 februari 2022 door S.Y. Weijzen

Jubilarissen en een nieuwe voorzitter!

Reinie Karssen en Hetty van Breda zijn alweer 10 jaar vrijwilliger bij de Zonnebloem.

Zij hebben thuis en tijdens de jaarvergadering een speld en een bos bloemen ontvangen namens het bestuur. Dank voor jullie inzet!

Daarnaast hebben we sinds kort een nieuwe voorzitter: Cees van der Veer. We zijn erg blij dat hij onze mooie vereniging komt versterken en hebben zin om weer met z’n allen leuke activiteiten te organiseren.

De Zonnebloemfiets

Fietsen jullie dit jaar rond op een Zonnebloemfiets?

10 maart 2022

Vanaf vandaag kun je als afdeling aangeven dat je interesse hebt in een Zonnebloemfiets. Er is keuzen uit vijf verschillende modellen. Hebben jullie interesse? Bekijk de folder voor meer informatie over het proces, de prijzen en de modellen. Vanuit de vereniging is budget vrijgemaakt om mee te betalen aan de aanschaf van 50 elektrische Zonnebloemfietsen. Die bijdrage is maximaal 50% van de aanschafwaarde tot een maximum van 5.000 euro per fiets. Kun je als afdeling een fiets grotendeels of helemaal zelf financieren, bijvoorbeeld via sponsoring, dan is dat natuurlijk ook prima. Dan blijft er meer budget over voor afdelingen die een fiets niet zonder hulp gefinancierd krijgen. Voordat je als afdeling een fiets aanschaft, is het sowieso verstandig om te kijken hoe groot de behoefte voor een aangepaste fiets bij de deelnemers is en of er wellicht in de buurt al dergelijke fietsen te huur zijn. 

De fietsen zijn ideaal om samen 1-op-1 op pad te gaan. De fietsen zijn geschikt voor mensen die in een rolstoel zitten, moeilijk ter been zijn en die nog een klein stukje mee kunnen fietsen. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, is belangrijke informatie over de Zonnebloemfietsen overzichtelijk in de onderstaande folder weergegeven. Zo vind je informatie over de verschillende modellen, prijzen en het proces. Klik hier om de folder online door te bladeren of te downloaden.