Activiteiten

ZOMERPICKNICK AMERSFOORT-ZUID

Op woensdag 3 augustus organiseerde Amersfoort-Zuid hun jaarlijkse zomerpicknick. Traditioneel vond deze plaats in de riante tuin van oud-voorzitter Riet v.d. Toorn. De grote tent van 70 m2 alsmede het bestek en servies werd ingehuurd bij de fa. Westerhuis. De kosten hiervan werden grotendeels gefinancierd uit het toegekende Buurtbudget.

Ondanks het (erg) warme weer werd het wederom een groot succes. Dit mede door de inzet van 15 vrijwilligers die de 34 gasten adequaat hebben begeleid en bediend. De gasten kregen eerst koffie/thee met cake en daarna een 3-gangen lunch: Salade, luxe belegde broodjes en Tiramisu. Als afsluiting nog een advocaatje of een drankje.

Vathorst naar Krüller Müller

door: Cintha van den IJssel.

Woensdag 4 mei, om 10.00 uur vertrokken we met de bus van de Museum Plus Bus, en twee kleinere rolstoelbusjes van van Noot gereden door onze eigen vrijwilligers vanaf de Vollenhovekade richting Otterlo.

Het is een prachtige zonnige dag en onze deelnemers hebben er zin in. In het Kröller-Müller Museum werden we verwelkomt met een kopje koffie en een stuk appelgebak met slagroom. Dan is het tijd voor een rondleiding, we werden  in drie groepen verdeeld en nieuwsgierig naar wat er staat en hangt in het museum gaan we op pad.

Het museum is mooi en ruim opgezet zodat het rijden met rolstoelen goed gaat. Na een goed verzorgde lunch kunnen we nog even van de beeldentuin en het mooie weer genieten. Op de terug reis rijden we als extraatje langs het Jachthuis St. Huberts bekend door architect Berlage.

Onze deelnemers gingen moe maar zeer voldaan weer naar huis.

Jeu de Boule in Nijkerk

22 april

Op deze zonovergoten dag werden onze deelnemers en vrijwilligers hartelijk ontvangen door jeu de boule vereniging “De Nijeboulers”. Na de koffie gingen onze deelnemers van start op de buitenbanen van de vereniging. Vanuit de rolstoel, achter de rollator of ondersteund door een vrijwilliger werd er fanatiek gespeeld. Na het spelen werd er op het terras genoten van een hapje en een drankje. Kortom een zeer geslaagde middag, mede dankzij de vrijwilligers van zowel de Nijeboulers als onze eigen vereniging.

Bingo Emiclaer

Bingomiddag in de Pastorie te HOOGLAND

Eindelijk kon het weer. Na het verzachten van de Coronaregels mochten we weer een gezellige middag organiseren voor onze gasten. Op 22 maart kwamen we bij elkaar in de PASTORIE van de Sint Martinuskerk in Hoogland. Met 14 gasten en 4 vrijwilligers werd er weer zeer fanatiek Bingo gespeeld en ook nog een tweetal loterijen waarmee leuke prijsjes gewonnen konden worden. Onder het genot van een drankje en daarbij wat lekkers genoot iedereen weer volop van dit samenzijn.

Na een tweetal uurtjes ging iedereen weer voldaan naar huis in de hoop dat we dit weer vaker samen kunnen doen.

Muziekmiddag Hoogland

Op vrijdag 18 maart was er de muziekmiddag (Golden Oldies Café) in Concordia met Harald Veenstra.

Het was prachtig weer, dus iedereen was blij en vrolijk. Leuk om elkaar weer te zien zonder enige beperkingen, zowel gasten als de vele vrijwilligers. De gasten werden begroet door Annemieke en de jassen werden in de garderobe netjes op nummer gehangen. Iedereen zocht een zitplaats in de zaal en daar werd koffie en thee geschonken met een prachtig gedecoreerd en heerlijk petit four-gebakje van Patisserie Nijtmans.

Inmiddels nam Janine, onze voorzitter, het woord en heette iedereen welkom.

Onze vrijwilligers Coby en Ria v.d.K. werden in het zonnetje gezet: zij zijn namelijk 10 jaar vrijwilliger bij onze Zonnebloem-afdeling! Naast de lovende woorden werden zij bedankt met een oorkonde, de bekende zilveren Zonnebloem-speld en een vrolijke bos bloemen. Daarnaast ontvingen zij van Wil M. van de Regio Eemland een mooi keramisch schaaltje in de vorm van een zonnebloem.

Hierna ging Harald Veenstra met zijn muziekprogramma van start. Hij verraste ons met mooie oude foto’s, groots geprojecteerd op het scherm. Deze plaatjes pasten bij de vele liedjes die hij zo mooi zong. Velen van ons zongen gezellig mee. Het was een gezellige boel.

In de pauze  werden naast de bestelde drankjes ook heerlijke  saucijzenbroodjes uitgedeeld. Onze gasten genoten enorm.

Daarna volgde deel 2 van het muziekprogramma en werden de gasten nogmaals voorzien van een lekker glaasje samen met een schaaltje heerlijke chocolade paashaasjes en eitjes. Bijna te mooi om op te eten…maar deden ze toch!

We kregen alleen maar positieve reacties van onze gasten. Voor ons was het ook een gezellige middag. Als vrijwilligers hadden wij ook de tijd om met velen even een praatje te maken.

Om half 5 was deze muziekmiddag ten einde en iedereen (totaal 60 personen) ging tevreden en voldaan naar huis.

Dank aan degenen die dit mede mogelijk hebben gemaakt: Harald Veenstra, Concordia en Albert Heijn Hoogland (statiegeld-actie).

3 april 2022

Geslaagde Bingo in Hoevelaken

21 maart 2022 door D. Hempenius

Donderdag 17 maart was er een zeer geslaagde bingo met onze gasten en vrijwilligers.

De Bingo startte met een lekkere koek en een kopje koffie. Vervolgens zijn er meerdere ronden Bingo gespeeld. En sloten we af met de verloting en een heerlijke lunch met o.a. een broodje kroket van de Happy Food Hoevelaken.

Via deze weg willen we de Hoevelakense middenstand bedanken voor de mooie prijzen die we konden verloten. En onze activiteitencommissie (Marlon, Jolanda en Ilse) voor het organiseren van een geslaagde Bingo.

KARNAVAL in HOOGLANDERVEEN

ZONNEBLOEM HOOGLANDERVEEN vierde ook KARNAVAL

Op 25 februari hebben veel deelnemers en vrijwilligers weer kunnen genieten van het karnaval op Vrolijke Vrijdag in de Dissel.

In de middag werden ze allen vermaakt door Buutreedner Koen van de Grift met een vermakelijke buut als zoon van Boer Bart.

Zanger Nathanaël Bos bracht diverse carnavalskrakers ten gehore en naast veel leut, veel gepraat werd de middag gezamenlijk afgesloten met een boerenkoolmaaltijd. Uiteraard met een toetje toe.

Al met al een heerlijke middag na alle corona ellende.
In plaats van karnaval kon je nu ook spreken van coronaval.
Met dank aan de Federatie van de Dis

Floriade Expo 2022

15 februari 2022

Van 14 april tot 9 oktober vindt Floriade Expo 2022 in Almere plaats. Het had wat voeten in de aarde, maar het nationaal bureau heeft mooie Zonnebloemarrangementen kunnen afspreken. De arrangementen zijn vanaf nu te boeken. Speciaal voor de Zonnebloem zijn er zeven kleinschalige arrangementen samengesteld om samen met je deelnemer(s) een dagje weg te gaan. De losse entreetickets en de ‘Zonnebloem voucher deals’ zijn te boeken vanaf twee personen en de ‘Combi deals’ vanaf acht personen. Klik hier om een van de arrangementen te boeken. Wees er snel bij! Per dag kunnen maximaal 200 Zonnebloemdeelnemers en 200 begeleidende vrijwilligers gebruikmaken van de speciale Zonnebloemarrangementen. Klik hier voor meer informatie over de arrangementen.  

Zonnebloemauto 

Voor het vervoer naar Floriade Expo 2022 in Almere kun je de Zonnebloemauto huren via een speciale kortingsactie. Elke afdeling krijgt eenmalig 50 procent korting op het huren van de Zonnebloemauto. De actie loopt van 14 april tot en met 9 oktober en is alleen te gebruiken voor Floriade Expo 2022.  Wel is er een maximum van 200 reserveringen voor de hele vereniging. Reserveer dus snel. 

Theatermogelijkheid voor Zonnebloem afdelingen

`Tijdloos`

Geacht heer/mevrouw
Ik hoop dat wij in de toekomst weer mooie bijeenkomsten van de Zonnebloem mogen opvrolijken.
Afgelopen 4 jaar heb ik regelmatig optredens mogen doen voor de Zonnebloem door het hele land.
Deze optredens werden altijd met veel lof ontvangen en iedereen ging oprecht blij naar huis.
Onze optredens zijn afwisselend qua muziekstijlen, grappig, onderhoudend en zeer muzikaal, Nederlandstalig en ontroerend.
Omdat de optredens zo goed geschikt zijn voor het publiek van de Zonnebloem, werd het door de regionale afdelingen gedeeld met de plaatselijke afdelingen. Daar was ik heel blij mee. Zo hebben we veel mensen kunnen bereiken. Ik zou u willen vragen dit voor het komend jaar ( najaar 2022-voor en najaar 2023) ook weer voor ons te willen doen. Wij hebben inmiddels al weer een prachtig nieuw muziekprogramma in petto. `Tijdloos` De prijsafspraak doe ik altijd persoonlijk met de afdeling. Ik kijk naar wat mogelijk is voor iedereen en zorg dat het voor iedereen betaalbaar blijft. Ik stuur u ook een eerdere recensie van een optreden bij de Zonnebloem in Nieuwveen/ Hazerswoude. Hoop van harte van u te horen.

Met vriendelijke groeten,
Marjolein Meijers

https://www.zonnebloem.nl/rijnwoudezuid/ervaringen/2018/10/een-hartverwarmend-herfstfeest