Orchideeënhoeve

Excursie naar Luttelgeest, 30 augustus 2022

Afdeling Emiclaer een dagje uit naar de Orchideeënhoeve te Luttelgeest

De “Groengrijs bus” was mooi op tijd bij het Inloophuis “De Ontmoeting” gearriveerd. Het dagje uit ging in samenwerking met gasten van het Inloophuis “De Ontmoeting” en de Zonnebloem afdeling Emiclaer.

Het zonnetje scheen volop en iedereen had een opperbest humeur mee genomen. Bij aankomst in Luttelgeest werden de gasten eerst getrakteerd op een heerlijk bakkie koffie met gebak. Iedereen kon hierna op eigen gelegenheid de diverse tuinen gaan bekijken.

Wat een prachtige kleuren orchideeën van zacht geel tot diep paars, kleine maar ook grote bloemen een lust voor het oog. Via de looproute kwam je vanzelf in de vlindertuin terecht. Het waren niet alleen de vlinders maar ook de prachtige bloeiende planten die hier stonden.

En dan kwam je vanzelf op een groot binnenplein waar onder de vele hangbakken met bloeiende planten men iets te eten of te drinken kon kopen. Zitjes waren er meer dan voldoende om even uit te rusten. In de volgende ruimte was een grote waterpartij, met diverse eenden, flamingo’s en ooievaars te zien. Langs de kant stonden prachtige houtbewerkingsbeelden van dierfiguren. In een aparte ruimte stonden lama’s. Hierna vervolgens naar de stokstaartjes. Wij hadden geluk dat deze net werden gevoerd met levende meelwormen. De oppasser vertelde dat deze dieren 3 maaltijden per dag krijgen. De laatste bestaat uit groente zodat ze niet aan de planten gaan knagen.

Als laatste naar het winkelgebied. Diverse gasten kochten er orchideeën. Om 15.00 uur was het weer tijd om te vertrekken. Iedereen voldaan naar huis.

Theo Gorter
Author: Theo Gorter

1 gedachte over “Orchideeënhoeve”

Laat een reactie achter