Willeke Alberti zingt in Hoevelaken voor de Zonnebloem

De Zonnebloem maakt al meer dan 70 jaar het verschil voor mensen met een beperking. De afdeling in Hoevelaken bestond afgelopen november 25 jaar, maar door de toen geldende coronamaatregelen moest het feest uitgesteld worden. En een feest was het. Op 10 juni waren bijna alle gasten en vrijwilligers aanwezig tijdens een feestelijke middag met niemand minder dan Willeke Alberti.

Mystery guest

Dat Willeke Alberti kwam optreden was een groot geheim, want tot het laatste moment was ze de mystery guest van de middag. Een welkome gast, want gasten en vrijwilligers genoten enorm van de klassiekers die ze zong én van haar warme persoonlijkheid. Van de twee motten in haar oude jas, tot aan Ome Jan en De glimlach van een kind; haar optreden zat vol herkenbare nummers en vergeten anekdotes. De grand dame van de Nederlandstalige muziek liep door de zaal en maakte met iedereen persoonlijk contact, wat het een onvergetelijke middag maakte.

Duofiets

Tijdens het jubileumfeest werd ook de nieuwe duofiets gepresenteerd. Dankzij een samenwerking met het Gastenhuis in Hoevelaken, donaties van de Lionsclub, Wim van de Veen uitvaartzorg en de lotenverkoop van De Zonnebloem kon de aankoop van de fiets gerealiseerd worden. Eenieder in het dorp die hier gebruik van wil maken, kan dat doen. Waardoor De Zonnebloem een centrale rol binnen het dorp Hoevelaken vervuld.

Cheque van de burgemeester

Natuurlijk was Burgemeester Renkema van de gemeente Nijkerk (waar Hoevelaken onderdeel van is) ook uitgenodigd. Maar door verplichtingen elders kon hij het feest niet bijwonen. Daarom was hij enkele dagen voor het jubileumfeest bij de ledenvergadering van De Zonnebloem afdeling Hoevelaken. Hier sprak hij zijn waardering uit voor het mooie werk wat De Zonnebloem lokaal doet en overhandigde hij namens de gemeente een cheque ter waarde van 250,- euro.

Blijvende herinnering

De Zonnebloem verbindt mensen met elkaar. Dat bleek tijdens dit jubileumfeest des te meer. Gasten en vrijwilligers hebben genoten van het eindelijk weer eens met elkaar kunnen zijn. Om te vieren, herinneringen op te halen en te genieten. Met elkaar te zingen, te eten, te praten en de komende jaren ook met elkaar te kunnen fietsen. Omdat de duofiets een blijvende herinnering is van het 25-jarig jubileum.

Wat de krant erover schreef

Joop
Author: Joop

3 gedachten over “Willeke Alberti zingt in Hoevelaken voor de Zonnebloem”

  1. Nogmaals van harte gefeliciteerd afd. Hoevelaken! Het was een geweldig feest, werkelijk aan alles is gedacht. De opbouw naar de mystery guest (Willeke Alberti) erg leuk gedaan, wat een verrassing was het. De deelnemers hebben weer een herinnering waar zij lang van kunnen nagenieten.

  2. Gefeliciteerd Afdeling Hoevelaken met jullie 25 jarig jubileum. De foto’s laten zien wat een geweldige dag jullie ervan hebben gemaakt.
    Wil Melchers regio Eemland

Reacties zijn gesloten.