De Zonnebloemfiets

Fietsen jullie dit jaar rond op een Zonnebloemfiets?

10 maart 2022

Vanaf vandaag kun je als afdeling aangeven dat je interesse hebt in een Zonnebloemfiets. Er is keuzen uit vijf verschillende modellen. Hebben jullie interesse? Bekijk de folder voor meer informatie over het proces, de prijzen en de modellen. Vanuit de vereniging is budget vrijgemaakt om mee te betalen aan de aanschaf van 50 elektrische Zonnebloemfietsen. Die bijdrage is maximaal 50% van de aanschafwaarde tot een maximum van 5.000 euro per fiets. Kun je als afdeling een fiets grotendeels of helemaal zelf financieren, bijvoorbeeld via sponsoring, dan is dat natuurlijk ook prima. Dan blijft er meer budget over voor afdelingen die een fiets niet zonder hulp gefinancierd krijgen. Voordat je als afdeling een fiets aanschaft, is het sowieso verstandig om te kijken hoe groot de behoefte voor een aangepaste fiets bij de deelnemers is en of er wellicht in de buurt al dergelijke fietsen te huur zijn. 

De fietsen zijn ideaal om samen 1-op-1 op pad te gaan. De fietsen zijn geschikt voor mensen die in een rolstoel zitten, moeilijk ter been zijn en die nog een klein stukje mee kunnen fietsen. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, is belangrijke informatie over de Zonnebloemfietsen overzichtelijk in de onderstaande folder weergegeven. Zo vind je informatie over de verschillende modellen, prijzen en het proces. Klik hier om de folder online door te bladeren of te downloaden. 

Joop
Author: Joop