Veluws Zandsculpturenfestijn 21 oktober

De dag leek maar somber te beginnen met regen, regen en nog eens regen. Wat verkleumd en nat zaten we eindelijk in de bus, op weg naar Garderen. Maar weer of geen weer, de stemming zat er direct al goed in, want iedereen had er zin in! De voorzitster, Maureen, stelde de chauffeur Sjaak voor en heette alle 24 gasten en de 5 andere vrijwilligers van harte welkom en gaf onderweg wat uitleg over hoe zandsculpturen eigenlijk gemaakt worden. Aangekomen in Garderen werd men al opgewacht door de vrolijke “Tante Sjaan”, die hun in een onvervalste Amsterdamse tongval het park in loodste. Eerst aan de koffie met appelgebak. Aansluitend genoten ze van de lunch, inclusief een hoognodig kopje soep om weer even op te warmen. Want hoewel 2/3 deel van het park overdekt is, was het toch niet echt warm te noemen. Sjaak, de chauffeur, stelde voor om hun mee te nemen op een toeristische slinger-route in plaats van via de snelweg. Daar was natuurlijk iedereen het mee eens.

Joop
Author: Joop