Jaar van de vrijwilliger

Afdeling Amersfoort Zuid

In het kader van het ‘Jaar van de vrijwilliger’ worden er door In de Buurt 033 in samenwerking met de gemeente Amersfoort diverse activiteiten georganiseerd. Amersfoort-Zuid speelde hier actief op in. Zo werd vrijwilliger Timo Kraak geïnterviewd voor de rubriek van In de Buurt 033 van het AD/Amersfoortse Courant. Ook werd het bestuurslid Marjanne Postma aangedragen voor een fototentoonstelling van 20 Amersfoortse vrijwilligers bij De Zonnehof, welke op 4 september werd geopend door wethouder Tigelaar. In het AD/Amersfoortse Courant verscheen een mooi stuk over Marjanne en de tentoonstelling. Bij de opening was een delegatie van Amersfoort-Zuid aanwezig. Marjanne is al 23 jaar zeer actief bij de afdeling. Zij wilden haar op deze wijze eens in het zonnetje zetten. Ook wilden zij op deze manier publiciteit genereren in de hoop dat dit zal leiden tot nieuwe vrijwilligers. In het kader van het ‘Jaar van de vrijwilliger’ ging wethouder Tigelaar in oktober een dagdeel op pad met een van hun vrijwilligers tijdens bezoekwerk aan een van de gasten. Met het oog op het trachten binnenhalen van gemeentelijke subsidie voor alle Amersfoortse afdelingen proberen zij middels deze activiteiten goodwill bij de gemeente Amersfoort te kweken.

Joop
Author: Joop